Over mij

Mijn naam is Oscar Dobber

Hallo! Mijn naam is Oscar Dobber, ik ben geboren in Amsterdam en woonachtig in het mooie Apeldoorn. Ik ben de trotse vader van drie kinderen, waarvan twee uit een eerdere relatie die inmiddels de volwassen leeftijd hebben bereikt en één dochtertje met mijn huidige partner. Samen met nog 3 grote kinderen uit een eerdere relatie van mijn vriendin vormen we een groot, maar vooral gezellig samengesteld gezin. In mijn vrije tijd kun je me vaak in de natuur vinden. Mijn partner en ik zijn namelijk dol op lange wandelingen, en daarnaast maak ik graag mooie foto’s van de natuur in Nederland en kan ik na zo’n wandeling samen met mijn partner genieten van een terrasje.

Vroeger heb ik vaak te horen gekregen dat ik zeer geschikt was voor een baan in de hulpverlening. Al vanaf jonge leeftijd kon ik me namelijk goed inleven in de gedachten en gevoelens van anderen. Dit zorgde ervoor dat ik snel een vertrouwelijke band kon opbouwen met jongeren en volwassenen met mentale problemen, veroorzaakt door bijvoorbeeld trauma, angst of verdriet.

Toch lag mijn hart héél ergens anders, namelijk bij de muziek. Als gitarist heb ik jarenlang op diverse podia mogen optreden en de professionele muziekwereld van dichtbij mee mogen maken. In deze bijzondere wereld heb ik van een afstandje kunnen zien wat roem, drank en drugs met een mens kunnen doen. (Ikzelf heb me hier overigens altijd van kunnen distantiëren.) Het duurde niet lang voordat ik ook hier een vertrouweling werd voor andere artiesten. In Apeldoorn ben ik vervolgens mijn eigen gitaarpraktijk gestart: Muziekstudio Down Under. Hier werk ik, tot op de dag van vandaag, met heel veel plezier.

Praktijk voor hypnotherapie

Door de jaren heen kreeg ik steeds meer interesse in de psyche van de mens. Zo ben ik mij bijvoorbeeld gaan specialiseren in het geven van muziekles aan kinderen, jongeren en volwassenen met onder andere ADHD, Autisme, Moeilijk Opvoedbaar, Hoogsensitiviteit en Hoogbegaafdheid. Deze lessen zijn heel bijzonder voor mij, omdat ik hierbij mijn twee passies kan combineren: muziek én hulpverlening.

In 2005 heb ik zelf regressietherapie gevolgd, en dit heeft mij een heleboel nieuwe inzichten gegeven. Ik was zo onder de indruk, dat ik me meer ben gaan verdiepen in de verschillende therapievormen. Na veel lezen en luisteren, kwam ik uit bij hypnose. Ik merkte dat ik deze vorm van therapie eigenlijk al gebruikte tijdens mijn lessen, alleen heb ik nooit geweten dat het beestje een naam had. Uiteraard ben ik meteen diverse cursussen en opleidingen gaan volgen, om zo nog veel meer te weten te komen over hypnose.

Na het behalen van meerdere certificaten en diploma’s, ben ik vol trots mijn praktijk voor hypnotherapie gestart.

Ik ben gespecialiseerd in:

R
Onzekerheid
R
Negatief zelfbeeld
R
Faalangst
R
Rouw
R
Angst voor de dood
R
Innerlijk Kind Helen
R
Persoonlijke Ontwikkeling
R
Leren van zelfhypnose
R
Etc.

Ik hoop, op een vriendelijke en geduldige manier, mensen weer op weg te kunnen helpen. En uiteraard is er tijdens de sessies alle ruimte voor humor, want ik geloof stellig dat lachen ons dichter bij elkaar brengt.

Contactformulier

Heb je vragen? Neem contact met mij op!

Contact

Telefoon