Hypnotherapie

Hypnotherapie sessie

De term Hypnotherapie is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos’ en betekent slaap. Het is dus niet zo vreemd dat veel mensen denken dat je in slaap valt tijdens een hypnotherapie sessie. Toch is dit alles behalve waar. Als hypnotherapeut zorg ik er alleen maar voor dat jouw lichaam en geest zich volledig kunnen ontspannen. Hierdoor sta je open voor je onderbewustzijn en kun je tot nieuwe inzichten komen.

Hypnose is vooral bekend van goochelshows waarbij mensen onder hypnose worden gebracht en gekke dingen moeten doen. Dit heeft echter helemaal niets te maken met de therapeutische waarde van hypnose en wordt door hypnotherapeuten zelfs als onethisch ervaren. Tijdens hypnotherapie behoud je namelijk altijd zelf de controle over je lichaam en geest. Je kunt het vergelijken met het kijken van een spannende film: je wordt helemaal meegezogen in het verhaal, maar je weet tegelijkertijd nog altijd wie en waar je bent.

Waar kan hypnotherapie jou bij helpen?

In het leven kun je tegen problemen aanlopen waar je zelf het antwoord niet op weet. Denk bijvoorbeeld aan:

R
trauma’s van vroeger
R
angst, verdriet of boosheid
R
een gebrek aan zelfvertrouwen
R
een rouwproces
R
onverklaarbare klachten (zowel lichamelijk als psychisch)
Metamorfose

Tijdens de hypnotherapie worden technieken ingezet waardoor je tot hele nieuwe inzichten kunt komen. Onbewuste onzekerheden en diepgewortelde angsten waar jij je nooit eerder bewust van was, kunnen bijvoorbeeld naar boven komen tijdens de hypnose. Wanneer je eenmaal begrijpt waar de problemen vandaan komen, is het veel makkelijker om naar passende oplossingen te zoeken.
En dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen! Als gediplomeerd hypnotherapeut help ik je stappen zetten die je leven zullen veranderen.

Hypnotherapie in Apeldoorn

Ben jij nieuwsgierig geworden naar hypnotherapie? Dan maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Piet Joubertstraat 3 in Apeldoorn, maar ik bied ook de mogelijkheid voor sessies op locatie. Voel jij je veiliger in je eigen woning? Dan kom ik graag naar jou toe voor een sessie hypnotherapie, of dat nu in Apeldoorn is of in de omgeving daar omheen. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar alvast beter leren kennen en krijg ik meer inzicht in jouw hulpvraag. Na het kennismakingsgesprek heb je de ruimte om te beslissen of je verder wilt met de therapie. Zo ja? Dan plannen we zo snel mogelijk onze eerste sessie.

Iedereen is anders en iedereen worstelt met andere problemen. Sommige mensen hebben slechts één sessie nodig, terwijl anderen behoefte hebben aan meerdere hypnotherapie sessies. Ik begrijp dat het veranderen van levenspatronen tijd en aandacht kost. Daarom werk ik uitsluitend met een prijs per sessie.

Contactformulier

Heb je vragen? Neem contact met mij op!

Contact

Telefoon